Nem tudod, hogy melyik eszközt válaszd?
Nem tudod, hogy melyik eszközt válaszd?Ugrás a konfigurátorhoz
Gyakran Ismételt Kérdések

A számítógépeket összekötő hálózatok – mint az internet – forgalma különböző típusú adatcsomagokban zajlik. Ezen csomagok utaznak a feladótól a címzettig, több eszközön keresztül. A routernek nevezett útválasztó eszközök végzik a fogadott csomagok megfelelő irányba való továbbítását, hogy azok eljussanak a címzettig és döntéseket hoznak, amennyiben több útvonal is ismert.

A wireless AC egy olyan korszerű vezetéknélküli (Wi-Fi) szabvány, amellyel megnövelheted az otthoni Wi-Fi lefedettséget és hatékonyan eloszthatod a rendelkezésedre álló sávszélességet az otthoni Wi-Fi hálózatodra csatlakoztatott eszközeid között. Egy ilyen szabvány szerint működő útválasztó (router) erősebb jelszintet biztosít és nagyobb Wi-Fi sebességre is képes. Két különböző frekvenciasávon működik, így olyan háztartási eszközök, mint például a mikrohullámú sütő már nem zavarják meg a működését.

Szélessávú elérésnek azt nevezhetjük, amikor egy internet-előfizetéssel, több számítógép, mobileszköz, okos TV egyszerre tud fennakadás nélkül működni. Mivel ezen eszközök és a rajtuk futtatott alkalmazások száma és sávszélesség igénye is minden háztartásban fokozatosan növekszik, a szélessávúnak nevezhető internet-előfizetés is egyre nagyobb sebességű kell legyen. Ma Magyarországon az elérhető leggyorsabb lakossági internetszolgáltatás a gigabites (avagy 1.000 Mbit/s sebességű) internet kapcsolat.

A Gigabit Router egy olyan útválasztó eszköz, amely másodpercenként 1 Gigabit vagyis 1.000 Megabit adatcsomagot képes továbbítani, szemben a korábbi berendezésekkel, amelyek legfeljebb 100 Megabit továbbítására voltak képesek. Amennyiben internet-előfizetésed sebessége meghaladja a 100 Mbp/s értéket a régi routered korlátozni fogja az internetelérésed sávszélességét, ezért érdemes mihamarabb lecserélned egy Gigabit Routerre.

Nem mindig a szolgáltató által biztosított készülék a legjobb megoldás fennakadás nélküli internetezésre. Egy, a mai kor megnövekedett követelményeinek már nem megfelelő eszköz lehet az oka annak, hogy vannak olyan sarkai otthonodnak, ahova egyáltalán nem jut el a Wi-Fi jel, ahol pedig még jó a jelerősség ott is sebesség problémáid vannak. Mielőtt lecserélnéd a szolgáltatótól kapott eszközeidet érdemes tájékozódnod, mit is használsz valójában. Amennyiben előfizetésedet évekkel ezelőtt kötötted, jó eséllyel két berendezésed is van a szolgáltatótól. Az egyik egy modem (DSL, kábel vagy optikai), amelyet semmiképpen nem tudsz lecserélni, a másik viszont egy router, amelynek lecserélése sokat segíthet rajtad. Az utóbbi években a szolgáltatók előszeretettel adnak egy olyan integrált eszközt az előfizetőknek (úgynevezett homegateway-t), amely a modem és a router funkciót egyben tartalmazza. Egy ilyen eszköz sem cserélhető le teljesen, de kiegészíthető a vezetéknélküli hálózat gyorsítására alkalmas router vagy access point eszközökkel.

Vedd meg most!

További segítségre lenne szükséged vásárlás előtt? Írj nekünk!

hu-sales@dlink.com

Már rendelkezel D-Link routerrel és műszaki segítségre van szükséged?Hívd zöld számunkat!

+36 80 315465